Thursday, August 20, 2009

Nexx: Synchronize Lips

Αθάνατη σουηδική pop. Trends έρχονται και φεύγουν αλλά η Σουηδία συνεχίζει να παράγει τον χαρακτηριστικό της ήχο, άσχετα αν πουλάει ή όχι την εκάστοτε εποχή. I respect that. (I've said all that before, haven't I?) Και επειδή μας αρέσουν και τα επιφανειακά, ελαφρά, ανέμελα πράγματα (μη βλέπεις Bat for Lashes φάτσα φόρα και σκιάζεσαι, θα φτάσουμε κι εκεί), θα πούμε για τους Nexx, ένα σουηδικό συγκρότημα που μετά από άπειρα διαδοχικά singles σε διάστημα 4 ετών, κυκλοφόρησε επιτέλους το παρθενικό του άλμπουμ με τίτλο "Synchronize Lips". Οι Nexx αποτελούνται από τους Robert Skowronski, Sebastian Zelle και Johanna Eriksson. Η τελευταία κάνει τα περισσότερα φωνητικά και τα αγόρια πετάνε καμιά ατάκα που και που. Παρά τη σουηδική καταγωγή τους, έχουν περισσότερη επιτυχία σε χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης, ιδιαίτερα στην Πολωνία και τη Ρουμανία, που σε αντίθεση με εμάς εδωπέρα έχουν μια στοιχειώδη pop scene να παρουσιάσουν. Γι' αυτό μην την κοιτάς υποτιμητικά την Πολωνέζα που πήρε η μάνα σου να τη βοηθάει στο σπίτι, μάθε ότι η Πολωνία έχει υπερδιπλάσιες έδρες από εμάς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (και εκπαιδευτικό το ποστ, ορίστε).

Back to Nexx. Στο "Synchronize Lips" κυριαρχεί δοκιμασμένη συνταγή της βορειοευρωπαϊκής dance-pop και eurodance (δεν έτυχε, πέτυχε), και το καλύτερο δείγμα αυτής βρίσκεται στην αρχή κιόλας του cd, με το ομώνυμο τραγούδι να χαρίζει ένα από τα πιο κολλητικά ρεφραίν που θα συναντήσεις. Τα "Paralyzed" και "Prisoner of Love" όμως κατά τη γνώμη μου είναι ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει το συγκρότημα, καθώς δε θα μπορέσεις να τα ακούσεις μόνο μια φορά. Για παράδειγμα όταν πρωτοάκουσα το cd, μόλις έπαιξε το "Paralyzed" μετά το είχα στο repeat για 30 φορές. Φυσικά με την τρίτη φορά θα το έχεις μάθε απ' έξω. Στο ίδιο ύφος με αυτά κινούνται τα "Dancing", "Repeat It (Funk U)", "Doin' To Me" και "Bitch Switch" που είναι και το τελευταίο single. Το "(Nobody's) Booty Call" είναι essentially το πιο "αργό" κομμάτι του δίσκου αλλά μάλλον είναι πιο εθιστικό από μερικά πιο δυνατά. Τα μόνα που δε με ενθουσιάζουν ιδιαίτερα είναι το "My Love Won't Let You Go" που προσπαθεί να ξεφύγει από τη μανιέρα που ακολουθείται πιστά σε όλη τη διάρκεια και το καταφέρνει κάπως αλλά χάνει κάτι από το όλο feel-good κλίμα και καταντά βαρετό. Επιπλέον το "Universal Gravity" είναι ένα pseudo-trance τραγούδι που από τίτλο, μουσική και στίχους καταλαβαίνεις ότι το προόριζαν να γίνει το epic κομμάτι του cd αλλά δε νομίζω ότι πετυχαίνει - όχι όταν υπάρχουν μιλιούνια παρόμοιων καλύτερων τραγουδιών εκεί έξω.

Στο σύνολό του το "Synchronize Lips" καταφέρνει να κρατήσει καλή παρέα, δηλαδή όταν το ακούω ούτε που καταλαβαίνω πόσο εύκολα φτάνει στο τέλος και ξαναρχίζει - τώρα αυτό είναι καλό ή κακό; Σημασία έχει ότι δεν κάνω skip τίποτα και με βάζει στο mood που πρέπει. Οι συντελεστές που συνεργάστηκαν για φτιαχτεί έχουν δουλέψει με φανταχτερά ονόματα του είδους όπως Alcazar, September, Kate Ryan και Dannii Minogue οπότε να περιμένεις κάτι ανάλογο, αν και όχι τόσο καλοδουλεμένο και κομμένο/ραμμένο για μαζική επιτυχία. Βεβαίως δε μιλάμε για κανένα θαύμα production-wise, υπάρχει εκείνη η χαρακτηριστική φτήνια που κάνει τούτη τη μουσική τόσο απολαυστική. Happy boys 'n' girls will not be disappointed though. Cheers! 7.5/10


Track List:

01. Synchronize Lips
02. Paralyzed
03. Bitch Switch
04. Prisoner Of Love
05. My Love Won't Let You Go
06. Dancin'
07. (Nobody's) Booty Call
08. Doin' To Me
09. Universal Gravity
10. Repeat (Funk U)
11. Synchronize Lips (Jackal Short Remix)

Nexx - Paralyzed
(lol this video doesn't do justice to the song)
(1:47 HOOO!)


3 comments:

Anonymous said...

http://www.zshare.net/download/64399281538e8f1c/

or

http://rapidshare.com/files/269567195/N_3_X_X_S_L.rar

password: neverlandean.blogspot.com

george 2.0 said...

You know me better than anyone ever!

Το είπε η Nadja Ali και συμφωνώ!

Neverlandean said...

Είμαστε οι δυο μας darling <3

Nadja Ali? Κάτι δε βγάζει αυτή φέτος;