Thursday, July 30, 2009

Luigi Masi: Save His Shoes

Okay, discovery mode enabled. Όχι δεν πρόκειται για τον Χατζηγιάννη της γειτονικής χώρας (as if) και παρά το ιταλικό όνομα και τις ρίζες, ο Luigi Masi είναι αγγλοαναθρεμμένος, αν και όταν τον άκουσα για πρώτη φορά θα ορκιζόμουν ότι είναι ένας από τους νεαρούς τραγουδιστές που ξεπηδούν καθημερινά από το σκανδιναβικό pop συντριβάνι. Γεννημένος το 1990 έδειξε από μικρός ενδιαφέρον για τη μουσική και βρισκόταν στην κατάλληλη χώρα για να αναπτύξει το ταλέντο του. Ήταν σχεδιασμένο να ντεμπουτάρει πέρσι αλλά λόγω διάφορων προβλημάτων και επειδή πήγαινε ακόμα σχολείο(!), το άφησε για φέτος. Παρόλα αυτά πρόλαβε και έκανε support στις Girls Aloud και τις Sugababes κι έτσι κέρδισε μια κάποια αναγνωρισιμότητα. Στην αρχή του φετινού καλοκαιριού κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ με τον τίτλο "Save His Shoes".

Δεν ξέρω αν είναι σωστό να υποθέτω και δε βρήκα επίσημη απόδειξη αλλά το gaydar μου κουδουνίζει σαν τρελό. Οπότε τι περιμένεις από ένα 19χρονο -μάλλον- gay νέο με πάθος για την pop στην καλύτερή της εποχή; Pure fun! Ξέχνα τα βαθιά νοήματα και τους ποιητικούς στίχους and bring on the superficial stuff! Το "Save His Shoes" αναπόφευκτα τοποθετείται κάπου ανάμεσα στο "The Fame", το "Hands" και το παρθενικό άλμπουμ της BoA, με σαφέστατη κλίση προς το τελευταίο - βέβαια είναι πολύ καλύτερο και ο filler factor είναι αισθητά μειωμένος. Βασικός του άξονας είναι η χορευτική ηλεκτρονική pop και προορίζεται αυστηρά για να χορό από την αρχή μέχρι το τέλος (no ballads here). Ο κόσμος του Luigi αποτελείται από clubs με μεγάλα dancefloors, strobelights και πιθανώς αγόρια που χορεύουν βγάζοντας τα μπλουζάκια τους όταν καψώσουν πολύ από το τραγούδι. Τουλάχιστον αυτό φαντάζομαι ότι σκεφτόταν όταν έφτιαχνε το συγκεκριμένο δίσκο, παρά το (ενοχλητικό) γεγονός ότι το γένος στο οποίο αναφέρονται τα τραγούδια είναι θηλυκό. Αυτό το χρόνιο taboo της μουσικής βιομηχανίας δυστυχώς ακόμα δεν έχει ξεπεραστεί. Ένα αρνητικό (ή θετικό, όπως το βλέπει κανείς) είναι το ότι σε όλη τη διάρκεια του cd η φωνή του Luigi έχει υποστεί ηλεκτρονική επεξεργασία. Αλλά ακριβώς επειδή δε μιλάμε για άλμπουμ που το εκτιμάς για τις μεγάλες του ερμηνείες, δεν είναι και τόσο μεγάλο το κακό - τουλάχιστον δεν επαναλαμβάνει 1356 φορές τον κάθε στίχο.

Μια ανισότητα στην κατανομή των τραγουδιών έχει ως αποτέλεσμα τα τρία καλύτερα κομμάτια να είναι τα τρία πρώτα, αφήνοντας διακριτικά το υπόλοιπο άλμπουμ στην καλή θέληση του ακροατή να βρει τα hooks που θα του κρατήσουν ζωντανό το ενδιαφέρον. Το "Tell Me More" ξεκινά με ένα μάλλον βαρετό κουπλέ για να εκραγεί στο ρεφραίν και να δώσει τη θέση του στα χιλιοακουσμένα αλλά διασκεδαστικά beats του "Armed With Love". Ακολουθεί το πιο anthemic κομμάτι του άλμπουμ, το "Strobelight", που έκανε μια μικρή επιτυχία στα club charts της Αγγλίας. Το επόμενο big τραγούδι είναι το "Better Now" που όμως είναι το δίδυμο αδερφάκι του "Strobelight". Το υπόλοιπο σύνολο αποτελείται από μη πρωτότυπα μεν, ενδιαφέροντα δε τραγούδια που ταλαντεύονται ανάμεσα στη διάχυτη pop διάθεση του cd ("Strangers Again"), την περιστασιακή δόση ηλεκτρονικής r'n'b και τα απαραίτητα club-oriented τμήματα ("Lost In a Shiver"). Στιγμές filler ομολογουμένως υπάρχουν και το ύφος παραμένει σχεδόν αμετάβλητο από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, πράγμα που συμβάλλει στη συνοχή του άλμπουμ αλλά μπορεί να κουράσει κάποιον που "σχεδόν" του αρέσει αυτό το είδος μουσικής. Γενικά όμως μιλάμε για ένα αξιόλογο εγχείρημα που θα αρέσει σ' αυτούς που εκτιμούν τη χορευτική μουσική, ειδικά από νέους καλλιτέχνες, και δε διστάζουν να ακούσουν και κάτι που δεν φέρει την υπογραφή του RedOne. Περιμένουμε περισσότερο Luigi στο μέλλον, μιας και ήδη άρχισε να ηχογραφεί τραγούδια για τη δεύτερή του δουλειά. 7/10


Track List:

01. Tell Me More
02. Armed With Love
03. Strobelight
04. Strangers Again
05. Pull The Trigger
06. Better Now (feat. Sebastian)
07. Question Mark
08. Island
09. Perfect Criminal
10. Over The Top
11. Lost In A Shiver
12. Barefoot In December

Luigi Masi - Strobelight


7 comments:

Anonymous said...

http://www.zshare.net/download/6334923592345ba2/

OR

http://rapidshare.com/files/261587783/L_M_S_H_S.rar

password: neverlandean.blogspot.com

mr.f said...

Άντρας στο O.O.P.Neverland;;;;

gay super hero said...

@ mr F

Μου πήρες το σχόλιο μέσα από το στόμα :-)

Άντρες στου Neverlandean. Πάει, ήρθε η συντέλεια της ανθρωπότητας!

Neverlandean said...

Πού τον είδατε τον ΑΝΤΡΑ εσείς, παρακαλώ να μου δείξετε να τον δω κι εγώ.

Anonymous said...

Meet me that twink right now!
Τομ λάτρεψα το αλμπουμ,είναι το πρώτο που τραγουδάει αγόρι και δεν ακούγεται κλαψωμ****** και καγκούρικο!
Ναι όντως τον άντρα που τον είδατε?

Υπάρχει κάπου ένα ντουετάκι με άλλο ένα αγόρι που κάνει το παιδί που μου αρέσει πολύ ο στοίχος!
Άψογο!

Neverlandean said...

Ευτυχώς που υπάρχει και κάποιος σ' αυτό το μπλογκ που ασχολήθηκε και μ' αυτό το άλμπουμ! <3

Δε τα λες καλά, δε τραγουδάει αγόρι τραγουδάει μια ντίβα!

Βασικά είναι σαν τον Darin αλλά πιο ηλεκτρονικός και πιο faggy (lol) και πιο ασχημούλης, αν δεν τον ξέρεις ψάχτον!

Anonymous said...

βασικά δεν είδα καν το βιντεο...
απλά το μεσημέρι που γυρνούσα έβαλα να παίξει ο δίκσος και λέω "ΟΜΤζ αυτό είναι καλόοοοοοοοοοοοο!"
Θα τον ψάξω!
:)