Tuesday, April 29, 2008

Madonna: Hard Candy

Yay, I'm back! Σχεδόν μία εβδομάδα έκλεισε που πέρασα τον εφιάλτη του να μην έχεις dsl. Δηλαδή είχα αλλά η ταχύτητα ήταν απελπιστικά αργή, φαντάσου να κατεβάζεις με 50bytes/sec. Bytes!!! Mετά από αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα στη HOL, τελικά μου ανακοίνωσαν ότι όλοι οι συνδρομητές της βορείου Ελλάδας έχουν πρόβλημα με τις γραμμές τους πράγμα που μπορεί να σημαίνει: 1) (σύμφωνα με αυτόν) ο πΟΤΕ μπλόκαρε τις νοικιασμένες από τη HOL γραμμές για να αγανακτήσει τους συνδρομητές της και να τους φέρει πίσω στο Connex ή OtenetOnDSL που "δεν έχουν ποτέ κανένα πρόβλημα" πέρα του ότι σε κωλοπιάνουν όσον αφορά την τηλεφωνία ή 2) η ηλίθια HOL δεν πλήρωσε τις νοικιασμένες γραμμές και ο πΟΤΕ τις έκοψε. Αποκλείεται να ήταν τεχνική βλάβη γιατί μου είχαν πει ότι από Τρίτη θα διορθωνόταν αλλά σηκώθηκα σήμερα και όλα ήταν μια χαρά. Τόσο μικρή ήταν η βλάβη πια; Και αν ήταν γιατί δε μπορούσαν να τη φτιάξουν την Πέμπτη; Τέσπα, αρκετά με τους μαλάκες κι ας πιάσω μια άλλη μαλάκω τώρα για να τελειώνουμε και μ' αυτή.

Hard Candy, το κατεβάσαμε, το ακούσαμε. Σε άλλους δεν άρεσε και σε άλλους δεν άρεσε ακόμα περισσότερο. Φυσικά οι κριτικές από τις εφημερίδες και τα περιοδικά είναι πολύ καλές (τουλάχιστον 4/5 όλες με μερικές εξαιρέσεις) και η αλήθεια είναι κάπου εκεί. Track by track ακολουθεί.

 • Candy Shop: Όλο μας έλεγαν ότι το κανονικό δεν θα είναι το ίδιο με το demo που το είχαμε από το καλοκαίρι αλλά είναι ακριβώς το ίδιο τελικά. Anyway, δεν ξέρω αν πρόσεξες αλλά το τραγούδι αυτό περιέχει τον αηδιαστικότερο στίχο του 2008: "My sugar is raw, sticky and sweet" ΔΛΔ ΕΛΕΟΣ ΕΛΕΟΣ!! Δεν είναι καμιά 19χρονη για να μπορεί να λέει τέτοια και να το βρίσκει sexy ο άλλος που το ακούει. Εγώ όταν το ακούω (sorry κιόλας) σκέφτομαι ιδρωμένα κολλώδη μ**νόχειλα Μαντόνας και μου έρχεται να ξεράσω. Μπλιαξ! Και μόνο απ' αυτό το στίχο χάνει 1 βαθμό ολόκληρο το άλμπουμ. Κατά τ' άλλα συμπαθητικό αλλά δε σκίζω και κιλότα.
Hotness: 7/10

 • 4 Minutes: Όσο και να μην αρέσει σε μερικούς εγώ νομίζω ότι είναι ένα από τα πιο δυνατά και ευχάριστα κομμάτια του άλμπουμ. Μπορώ να υπομείνω και τον Timbaland και την Justina για χάρη του ωραίου bopable ρυθμού και της παντελούς απουσίας preaching.
Hotness: 9/10

 • Give It 2 Me: ΟΚ αυτό είναι σίγουρα ένα από τα καλά. Η μουσική είναι σχεδόν κοροϊδευτική και λατρεύω το "get stupid get stupid". Μπράβο καλή μου Ματζάνα που κάνεις και αυτοκριτική. Αν δεν κάνεις αυτό το τραγούδι single, θα επιβεβαιωθείς. :P
Hotness: 9.5/10

 • Heartbeat: Άλλο ένα καλό κομματάκι που θα μπορούσε όμως να το είχε πει και η sellout Φουρτάδα στο "Loose". Πώς να το κάνουμε όμως, Madonna does it better! Χορευτικό και radio friendly, το "Heartbeat" είναι σίγουρα ένα δυνατό σημείο του "Hard Candy".
Hotness: 9.5/10

 • Miles Away: Ε ποιος να μου το λεγε ότι το αγαπημένο που τραγούδι σ' ολόκληρο το άλμπουμ θα το έγραφε ο μισητός Timbaland - δλδ ο Danja αλλά ξέρουμε με ποιον δουλεύει αυτός. Και πώς να το κάνουμε όταν τα γράφει ο χοντρός είναι μάπα, όταν τα γράφει ο Danja είναι θεϊκά. Μακράν το καλύτερο, χωρίς μουσικές καινοτομίες αλλά ούτε και υπερβολές, χορευτικό και πολύ μελωδικό ταυτόχρονα, θα είναι ο pimp ολόκληρου του CD αν το κάνει single - ας τολμήσει να ΜΗΝ το κάνει!
Hotness: 10/10

 • She's Not Me: Εννοείται ότι θα υπήρχε κι ένα κομμάτι για να βγάλει όλη τι bitchiness η Μ-dolla-φόλα. She's not me, she doesn't have my name κοκ και η κάθε πληγωμένη βρήκε τον ύμνο της για φέτος. Για μένα είναι ΟΚ. Λίγο μεγάλο όμως. Πεθαίνω για τη σφυρίχτρα.
Hotness: 8/10

 • Incredible: Uhm, what is this thing? Ήταν ανάγκη να υπάρχει μια εξάλεπτη λούπα καταμεσής του άλμπουμ και να με αναγκάζει να πατάω skip κάθε φορά που τη συναντώ; Όπως είπε κι ο Mr.F αν το δώσει στους Freemasons και της φτιάξουν ένα radio edit, κάτι μπορεί να γίνει - είδες το θαύμα με το "Work" της Kelly Rowland.
Hotness: 5/10 4/10 3/10

 • Beat Goes On: Ορίστε αυτό ΔΕΝ είναι ίδιο με το demo που είχαμε το καλοκαίρι, είναι μάλιστα πολύ βελτιωμένο. Όχι τόσο γιατί τώρα συμμετέχει κι ο Kanye αλλά για το κουδουνάκι στο βάθος. Sweet!
Hotness: 9/10

 • Dance 2night: O Justin παίρνει τη Madonna στο club. Ακόμα δεν έμαθες γλυκιά μου ότι τα clubs ανήκουν στη βασίλειο Minogue και δε θα καταφέρεις ποτέ να ξεπεράσεις τη συνδυασμένη δύναμη των αδερφών; To κομμάτι είναι απλά good και μόνο στο τέλος γίνεται better. Έχει και λίγα 80's στοιχεία για τους παλαιότερους fan της Madonna. Ooookaaay.
Hotness: 7/10

 • Spanish Lesson: LOL! Is this a joke?? Bilingual στίχοι, πρώτα οι στίχοι στα ισπανικά και μετά στα αγγλικά σε ΠΟΛΥ ελεύθερη μετάφραση. Δε σκέφτηκε ότι υπάρχουν όντως άτομα που ξέρουν ισπανικά και θα διακρίνουν την αναντιστοιχία; Κι αυτό το σι-νι-ορίτα τι ενοχλητικό! Σαν το εμ-πα-νι-άστε της J.Lo στο "Que Hiciste". 'Señorita' ηλίθια με το ñ χωριάτικο όπως το λένε στην Αμαλιάδα! Whatever. Just skip.
Hotness: 5/10

 • Devil Wouldn't Recognize You: Well, κοίτα να δεις πόσο καλά τα κατάφερε η βασίλισσα της pop σε ένα καθαρόαιμο R'n'B τραγουδάκι. Not bad at all! Οι στίχοι κλασσικά δε μου λένε πολλά αλλά γενικά είναι ωραίο τραγούδι. Single! Single!
Hotness: 9.5/10

 • Voices: Yeap, this is a tribute to "Confessions". Με πιο χαμηλούς ρυθμούς όμως. Πολύ όμορφο ρεφραίν. Στο τέλος γίνεται κηδεία. Τι να πω, preaching becomes her.
Hotness: 10/10

 • Ring My Bell: Ντάξει. Καλύτερο απ' το "Incredible". Για bonus track καλό είναι.
Hotness: 6.5/10

Overall θα έδινα στο "Hard Candy" ένα 8 αλλά μετά το ξανασκέφτηκα και θα έβαζα 7 αλλά το ξαναματασκέφτηκα και βάζω 7,5 και επειδή το μισό πάει υπέρ του φοιτητή (του συνταξιούχου στην περίπτωσή μας), πάμε πάλι στο 8. Λοιπόν το ξανάκουσα χθες το βράδυ και το μόνο που έκανα ήταν να skipάρω το ένα τραγούδι μετά το άλλο, so I guess το 8 είναι πολύ. Τελικός βαθμός 7. Αν είχε φροντίσει να αντικαταστήσει ένα δυο κομμάτια και βελτιώσει κάποια άλλα, τα πράγματα θα ήταν καλύτερα. Δεν είναι κακό ως άλμπουμ απλά δεν πιστεύω ότι θα θυμούνται τη Madonna γι' αυτό - όπως συμβαίνει με το "Ray Of Light" και το "Confessions". Είναι λίγο σαν το "Music", ωραίο για την εποχή του αλλά μετά το ξεχνάς.


Track List:

1. Candy Shop
2. 4 Minutes
3. Give It 2 Me
4. Heartbeat
5. Miles Away
6. She's Not Me
7. Incredible
8. Beat Goes On
9. Dance 2night
10. Spanish Lesson
11. Devil Wouldn't Recognize You
12. Voices

Download From ZShare | Download From RapidShare
[The password is: neverlandean.blogspot.com]
Είναι τα παλιά links, μη ξανακατεβάσεις.

Και το bonus track:

13. Ring My Bell

Download From ZShare

Αν είσαι Madonna fan αγόρασέ το. Αν δεν είσαι, ξέρω τουλάχιστον 3 άλμπουμ ΠΟΛΥ καλύτερα από αυτό για να αγοράσεις. Δοκίμασε αυτό...


...που όσο και να μη το πιστεύεις είναι απλά εκπληκτικό

ή αυτό...


...που είναι κατά την άποψή μου ό,τι καλύτερο που έχει βγει φέτος και μου είπαν ότι υπάρχουν ΠΟΛΛΑ αντίτυπά του στο Metropolis και έπαθα shock!

ή αυτό...


που απλά είναι untouchable και οπωσδήποτε απολαυστικότερο και από το "Hard Candy" και από το "X". A ρε Britney έπρεπε να ήσουν υγιής και θεά, τα chart θα ήταν δικά σου και οι άλλες θα ήταν ευχαριστημένες αν έφταναν στη 12η θέση. :S

ΥΓ: Φυσικά έχουν ανέβει και τα 3, βουρ στο label cloud. :P

20 comments:

Mitsos said...

lepon, exo arketa na po!

tha sumfoniso katarxin sto oti ontos os olokliromeni douleia den einai kati to sugklonistiko to hard candy! me to sousouro pou eixe ginei prin tin kukloforia ktl ktl perimena kati polu kalutero! na sou eksigiso k ti ennoo legontas oti perimena kati neo apo tin sunergasia madonna kai timbaland, ok k oi 2 einai korufes, h madonna mesouranei edo k xronia k kaneis den mporei na to amfisbitisei auto, o timbaland me ti seira tou mesouranei ta teleytaia 2 xronia, grafei gia tous pantes k oti pianei ginetai platina. perimena loipon o sundiasmos auton ton na ferei kati neo alla mpa... kapoia kommatia opos les esu aneta tha mporousan na einai sto loose tis Furtado px.

ego prosopika exo ksexorisei apo to album ta 4 minutes, miles away (pou to akousa proti fora meta apo tin diki sou protasi k ontos einai ekpliktiko kommati), voices kai dance2night. ante k ligo to she's not me. ta alla den mou ekanan kati, isos an ta ksanakouso na mou aresoun alla genika den me sugklonisan. diladi me basi tin apopsi mou h bathmologia sou k pali einai ipsili! :P

na rotiso k kati edo, einai h idea mou h genikotera xrisimopoiountai poli megala "bathi" stin foni tis k difonia h trifonia me dika tis fonitika se OLA sxedon ta kommatia? genika auto mou edose tin entuposi proxeiris ixografisis fonis h ntoumplarismatos gia na kalifthoun ateleies fonitikes. k ok kseroume oti tin teleia apsogi foni den exei alla den einai k kakofoniks! mexri tora pote den htan toso entono auto nomizo k mou kanei entiposi.

genika tha po mariah k pali mariah! ksero den mporo na eimai antikeimenikos alla eksallou to les k esu! lol!

poli kali kritiki pantos! congrats! :D

Mitsos said...

oso gia to dsl eixa forthnet ego paliotera k pathaina sunexia ta idia! einai ontos sampotaz tou ote! an den eisai se idioktito duktio allis etaiias opoia etairia k an exeis k pataei ston ote ta idia tha exeis! opote ebala connex kai isixasa. an k ontos ta til ta kopanane! alla ti na kaneis? ...

ethan said...

ΗΑΗΑΗΑΗΑΗΑΗΑΗΑΗΑΗΑ εντάξει δεν υπάρχει ο παραλληλισμός σου για τον στίχο raw sugar και τα wet love lips, γελάω και ξερνάω ταυτόχρονα! Το δε αλμπουμάκι ευτυχώς δεν έχει υποστεί ολική timbalandιαση, πάλι καλά να λέμε δηλαδής. Και ναι θα το αγοράσω στάνταρ, διαθέτω όλα της τα cd anyhow, αλλά και το true blue σε βινύλιο με ελληνική γραμματοσειρά στο οπισθόφυλλο (Πλευρα Α Κομμάτι 1 Πάπα ντοντ πρητς Κομμάτι 2 Τρού μπλού)

Κώστας said...

Εντάξει γούστα είναι αυτά.

Συμφωνούμε 99% στα κομμάτια της μαντόνα! Το άλμπουμ συνολικά για μένα είναι καλούτσικο.

Από κει και πέρα για τα δικά μου γούστα πάντα είναι καλύτερο από της britney-bitch και λίγο καλύτερο από της Kylie, το X.

mr. F said...

και εγώ εννοείται θα το αγοράσω γνήσιο!

Τα δικά μου αγαπημένα!

4 Minutes
Give it 2 me
Heartbeat
Miles Away
She´s not me
Voices

Ε τα μισά. Πάλι καλά!

Δεν μου άρεσαν καθόλου τα :

Spanish Lesson
Incredible

Tom said...

Kala pou zeis? To Give It 2 Me einai to epomeno single kai to kseroume edw kai 2 vdomades.

Neverlandean said...

Mitsos, το μεσουράνημα της Madonna τα τελευταία χρόνια το αμφισβητώ εγώ, αρνούμαι να μιλάνε για τη μουσική των '90s & '00s και να λένε ότι η Madonna είναι η κύρια εκπρόσωπος τους. Τουλάχιστον όχι για μένα. Όσο για τον Timbaland, η λαμπρότερη στιγμή του κατά την άποψή μου ήταν η Aaliyah. Από κει και πέρα δεν με ενθουσιάζει η δουλεία του - σίγουρα όχι η πιο πρόσφατη.

Η βαθμολογία ήταν όντως υψηλή και γι'αυτό τη μείωσα. Το θέμα με τη φωνή συζητιέται πολύ και απασχολεί και τους fan. Μάλλον βαριόταν ξέρω γω; Δεν προσφέρονται και τα κομμάτια για φωνητικούς εντυπωσιασμούς οπότε...

Ο πΟΤΕ είναι EVIL!!

Ethan, χόλι σιτ γιου αρε α χαρντκόρ φαν. Go on then, buy those wet and sticky lips. *pukes* :P

Κώστα, δε γίνεται να λες ότι το Blackout είναι χειρότερο από το HC που είναι γεμάτο duds! Και δεν είμαι ακόμα σίγουρος αλλά και το X μου αρέσει περισσότερο μάλλον.

Mr.F, αυτά που δε μας άρεσαν μάλλον τα έβαλε για πλάκα, δεν ξέρω. Reverse psycology για να συσπειρώσει τους fans. :PP

Tom, I don't really care.

Κώστας said...

Τι είναι duds;

Neverlandean said...

Duds είναι οι βόμβες που δε σκάνε. Στη μουσική είναι κάτι που το βαριέσαι γρήγορα, κάτι που ξεφουσκώνει πριν φουσκώσει.

Κώστας said...

thnx!
It's a matter of taste.

Anonymous said...

Αγαπούλα αν δεν το ανέβαζες,και δε με επερνε η τρελή ο sloyrp!!! για να μου πει μεσα σε υστερια ¨ΜΑΜΑΜΑΜΑΜΑ εχει Ματζανα ο νεβεράκκκοσσσσςςςςς" ουτε και θα χα πάρει χαμπάρι.
Πάντως η κριτική σου ειναι η καλλύτερη και δεν ειναι γλυψιμο αυτό.Όπος και να χει θα το αγορασουμε για να χει να βγάλει γεραματα η γραία και να μεγαλώσουνε τα μούλικα!
Όσο για όλα το άλλα δεν ξέρω να σου πώ καθότι είμαι το ΕΛληνικού(Λαϊκία κοινώς)

Mitsos said...

Safestata h Madonna den einai ekprosopos oute ton 90's oute tou new millenium. Alla antistixi kariera kaka ta psemata den exei kaneis. Stis perissoteres kiniseis fainetai o epaggelmatismos tis kai to oti kserei ti kanei. Akoma k h sinergasia me ton timbaland egine gia auto to logo, o timbaland eite to theloume eite oxi kaka ta psemata poulaei san trelos auti ti stigmi. Pantos sto music k to Hard Candy emena prosopika den mou edeikse epaggelmatismo einai h alitheia. Kommatia metrimena sta misa daxtula tou enos xeriou ksexorisan k apo to ena album k apo to allo kata ti gnomi mou. Den eksetazo to poso parodiko enai kati k to oti an tha to thumomaste se 5-10 xronia, dustuxos oi mousikes pou paragonte tora oi perissoteres mainstream diladi den nomizo na akougontai se 10 xronia. Eksetazo to oti h madonna htan panta mprosta apo tin epoxi tis, orize to stul, orize tin tasi sti mousiki, tora ti kanei? Kanei mia antigrafi Furtado? emena auto den mou fanei. K den ksero an bariotane, an barethike na paei spiti tis na grapsei biblia gia ta paidia, na skinothetisei kanena ergo, na kanei oooti allo kanei giati toulaxiston mia aksioprepia se mia douleia pou oi fan k oxi mono perimenane toso poli eprepe na exei. oso gia o an prosferontai ta kommatia gia fonitikous entuposiasmous pisteuo oti genika kanena kommati tis madonna den exei fonitikous entuposiasmous alla toso pia kalipsi sti foni tis den nomizo na exo akousei pote se tosa kommatia se ena album!

Oso gia ton Timbaland, gia akoma mia fora tha sumfoniso mazi sou. H epoxi Aaliyah exei perasei anepistrepti. Isos einai k to oti akoume pleon kathe mera pantou toso poli timbaland pou pia irthe o koresmos. Poso Timbaland na anteksei kaneis diladi? nai einai piasarika ta tragoudakia tou, nai exei piasei tin kali k eksou k leo oti mesouraei giati oti exei mesa timbaland poulaei (px oi agnostoi OneRepublic an k mou aresoun autoi poli htan o Timbaland tous ebgale me poli dinato ntempouto) nai sigoura orizei ton ixo tis amerikanikis skinis persi k fetos. Thelo apla na po oti mporei na min enthousiazei h douleia tou h na min kanotomei alla k autos gia mena einai epaggematias. An prosekseis kapoies enorxistroseis tou katalabaineis oti theloun para poli douleia k para poli fantasia, mporei na min kainotomoun alla tis brisko efiestates. k sigoura exei diko tou stil k ixo.

oso gia to 7 nomizo oti sumfono! ante isos 6,5! :P

Cookie Basher said...

Κι εμένα μου άρεσε το Σκληρό Γλυκό, άλλο που έχω ν'αγοράσω cd της χμμ.. από το Ray Of Light(!)
Σιγά μην πληρώνω εγώ τα στραπόν της

Αυτό που θα πω να μείνει μεταξύ μας...χριστέ μου ντρέπομαι...ο povofag φταίει..."συμπάθησα" τo cd της χαζής αγελάδας... (damn)

musicbug said...

Egw sto album tha evaza to poly ena 6/10. To vrika teleiws anempeysto, aporw pws oi kritikes einai toso kales! Mono me to allmusic symfwnw pou tou evale ena 2/5. Heartbeat, Give it 2 me, Candy shop kai Miles away ta dika mou agapimena.

Good As You said...

dankeschon neverako... respect always i kritiki sou :P...

xxx

comingThrough said...

maresan ta 4', voices, heartbeat, miles away.

to asteri pano pos to ebales?

Neverlandean said...

Κώστα, still της Britney είναι καλύτερο μουχαχα!

Aunt Donna, ΧΑΧΑΧΑ ε όχι και γλείψιμο στη Madonna ΕΓΩ!! :P Δεν είμαι το Rolling Stone! Αγόρασέ το για να στηρίξεις τα έξοδα της οικογένειας. Αγοράζοντας ένα αντίτυπο συμμετέχεις κι εσύ στην προσπάθεια να μαζέψει η Λούρδη όλες τις συλλεκτικές Barbie που υπάρχουν.

Mitsos, oi mousikes pou paragonte tora oi perissoteres mainstream diladi den nomizo na akougontai se 10 xronia

Ουιιιιι, αυτό σηκώνει πολύ κουβέντα και δεν προτίθεμαι να την κάνω γραπτά. Mainstream δεν υπάρχει για μένα. Ούτε και alternative φυσικά.

Αυτό το ρεύμα που δημιουργούσε πάντα η Madonna εμένα δε με έπιασε ποτέ πάντως. Τώρα αν είναι να μιλάμε γενικά και να χαρίζουμε τίτλους τότε ναι καμιά δεν έχει καριέρα σα της Madonna και τα λοιπά και τα λοιπά.

Δυστυχώς αυτό με τις ενορχηστρώσεις του Timbaland δε μπορώ να το διαπιστώσω γιατί δεν αντέχω να ακούω τα τραγούδια του για πολύ, πόσο μάλλον σε repeat για να προσέξω και την ενορχήστρωση.

Δε ξέρω κανονικά δε θα 'πρεπε αλλά όποιος συνεργάζεται μαζί του αυτομάτως πέφτει στην εκτίμησή μου. Είναι λίγο άδικο αλλά συνήθως πέφτω μέσα.

Τώρα για τα τέκνα του, Danja και Keri Hilson, μου αρέσουν πολύ αυτά που γράφουν και πιστεύω ότι γράφουν και πολλά από εκείνα που ο Timba παρουσιάζει ως δικά του. Σαν το Φοίβο το δικό μας.

Cookie, ε βέβαια δε θα πληρώνουμε εμείς τα βίτσια του Guy!! Povofag RULES!! Ευτυχώς που υπάρχει κι αυτό το παιδί και ακούς και λίγο alternative :PPPPPPPP

Musicbug, οι κριτικές είναι καλές γιατί είναι Madonna. Ας τολμούσε να το βγάλει καμιά άλλη αυτό το άλμπουμ.

Good As You, ρισπεκτ και στη δική σου, καλή διασκέδαση στα ξένα *ζήλεια* :P

Comingthrough, πήγαινε ΕΔΩ για να το φτιάξεις και μετά ΕΔΩ για να το ανεβάσεις και μετά στο template σου μετά το head γράφεις κάτι που δε βγαίνει αν στο γράψω εδώ γιατί δεν επιτρέπει html tags πέραν των βασικών. :S

comingThrough said...

aaaa, ok(?!)

Anonymous said...

1 χρονο μετα ποσο δικιο ειχες μωρη πουτανα!
ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΙΧΕΣ!

Neverlandean said...

Σιγά το δίκιο, πέντε έπρεπε να είχα βάλει... :/