Sunday, July 15, 2007

Tori Amos: Full Discography

Tori Amos κι ένα πιάνο. Αυτά είναι τα μόνα συστατικά για να περάσεις μια εναλλακτική βραδιά. Η Αμερικανίδα ερμηνευτής, συνθέτης και πιανίστας κλείνει φέτος τα 44 πρώτα χρόνια της ζωής της και σε λίγες μέρες θα μας κάνει την τιμή να εμφανιστεί στο Fly Beeyond Festival, μαζί με τους James και τους Air, τη δεύτερη "σοβαρή" μέρα. Η Tori έχει στην κατοχή της πολλά πλατινένια και χρυσά άλμπουμ και ένα ισχυρό fan base που την ακολουθεί σε όλα της τα βήματα. Τα τραγούδια της χαρακτηρίζονται από πολλούς "εκκεντρικά" αλλά ποιος λέει ότι αυτό είναι κακό;


Η πρώτη δισκογραφική της δουλειά έγινε με το συγκρότημα "Y Kant Tori Read" οι οποίοι κυκλοφόρησαν το ομώνυμο άλμπουμ το 1988. Περιττό να πούμε ότι το CD πάτωσε και οι κομπλεξάρες οι κριτικοί το έθαψαν. Η Tori που είναι λίγο bitch (πάντα με την καλή έννοια) τα είχε πάρει εκείνη την εποχή και δεν της αρέσει να πολυμιλάει για τότε. Με τα χρόνια όμως ο κόσμος άλλαξε στάση προς το άλμπουμ και σήμερα θεωρείται συλλεκτικό κομμάτι (δεν κυκλοφορεί που να χτυπάς τον κώλο σου). Παρόλα αυτά η Tori είχε ήδη υπογράψει συμβόλαιο για 6 ακόμα δίσκους με την Atlantic Records και έπρεπε κάποια στιγμή να βγάλει και τους επόμενους, άσχετα με την αποτυχία του πρώτου.

Το 1990 η Tori παρουσιάζει στη δισκογραφική της δείγματα της δουλειάς της για να πάρει την απάντηση ότι σιγά μην πουλήσει μια τρελή κι ένα πιάνο στην Αμερική την εποχή που τα clubs ασφυκτιούσαν από κάγκουρες με φωσφοριζέ βραχιόλια. Αυτό οδήγησε την καλλιτέχνιδα να πάρει το καπελάκι της και να την κάνει για Αγγλία, όπου το κοινό είναι πιο δεκτικό σε εναλλακτικές προτάσεις (Ευρώπη παιδί μου, τι λέμε τώρα;). Εκεί κατάφερε να γίνει γνωστή με το maxi single "Me And A Gun" στο οποίο προστέθηκε αργότερα το "Silent All These Years" και τελικά, λαμβάνοντας καλές κριτικές, έφτασε το #51 του αγγλικού chart. Το 1992 κυκλοφόρησε η πρώτη solo δουλειά της Tori με τίτλο "Little Earthquakes" που κατάφερε να πλασαριστεί στο No 14 του αγγλικού chart και παρέμεινε στο Top 75 όχι για μία, ούτε για δύο, αλλά για 23 εβδομάδες. Ένα μήνα αργότερα το "Little Earthquakes" κυκλοφόρησε και στις ΗΠΑ, έλαβε θαυμάσιες κριτικές και μπήκε στο Top 100 του Billboard. Ο δρόμος είχε ανοίξει.

Click on the album cover to download.

Track List:

1. Crucify
2. Girl
3. Silent All These Years
4. Precious Things
5. Winter
6. Happy Phantom
7. China
8. Leather
9. Mother
10. Tear In Your Hand
11. Me And A Gun
12. Little Earthquakes

Το "Forgotten Earthquakes" περιέχει τα b-sides του "Little Earthquakes". Δεν είναι κανονικό CD αλλά φτιαγμένο από τους fans. Το εξώφυλλο είναι δική μου δημιουργία, δεν είναι εξαιρετικό; :P


Track List:

1. Upside Down
2. Thoughts
3. Sugar
4. Flying Dutchman
5. Humpty Dumpty
6. The Pool
7. Take To The Sky
8. Sweet Dreams
9. Crucify (Remix)
10. Angie
11. Smells Like Teen Spirit
12. Thank You
13. Here In My Head
14. Mary
15. Song For Eric
16. Ode To Banana King
17. The Happy Worker
18. Leather (Solo)
19. Sarah Cynthia Sylvia Stout
20. China (Solo)

Download Part One HERE | Download Part Two HERE

Το 1994 η Tori κυκλοφορεί το δεύτερο προσωπικό της άλμπουμ με το όνομα "Under The Pink". Πηγή έμπνευσής της, ανάμεσα σε άλλα, στάθηκε το έργο του Σαλβαντόρ Νταλί και η ζωή της Αναστασίας Ρομανώφ, που ήταν η κόρη του τελευταίου τσάρου της Ρωσίας πριν την Οκτωβριανή επανάσταση (για περισσότερα δες το υπέροχο animation της Fox "Anastasia"). Στο συγκεκριμένο CD η Amos έδωσε περισσότερη έμφαση στο πιάνο παρά στη γενική ενορχήστρωση. Ξεκίνησε την πορεία του στα chart της Αγγλίας από την 1η θέση ενώ στην αντιπέρα όχθη του Ατλαντικού έφτασε μέχρι τη 12η. Το περιοδικο Rolling Stone χαρακτήρισε το "Under The Pink" ως ένα από τα καλύτερα άλμπουμ της δεκαετίας του '90. Διακρίθηκαν τα singles "Cornflake Girl", "God", "Pretty Good Year" και "A Case Of You" ενώ η Tori κατέκτησε και την μακρινή Αυστραλία, όπου κυκλοφόρησε και το CD με τα b-sides του "Under The Pink".

Click on the album cover to download.

Track List:

1. Pretty Good Year
2. God
3. Bells For Her
4. Past The Mission
5. Baker Baker
6. The Wrong Band
7. The Waitress
8. Cornflake Girl
9. Icicle
10. Cloud On My Tongue
11. Space Dog
12. Yes, Anastasia

Τα b-sides του "Under The Pink" κανονικά έχουν το ίδιο εξώφυλλο με το κυρίως άλμπουμ αλλά δεν έλεγε η ίδια εικόνα 2 φορές και έφτιαξα καινούριο.

Click on the album cover to download.

Track List:

1. Sister Janet
2. All The Girls Hate Her
3. Over It
4. A Case Of You
5. If 6 Was 9
6. Strange Fruit
7. Home On The Range With Cherokee Addition
8. Daisy Dead Petals
9. Honey
10. Black Swan
11. Upside Down (Live)
12. Past The Mission (Live)
13. Icicle (Live)
14. Flying Dutchman (Live)
15. Winter (Live)
16. The Waitress (Live)
17. Here In My Head (Live)

Το "Boys For Pele" μας ήρθε το 1996 και πηγή έμπνευσης για την καλλιτέχνιδα ήταν το ταξίδι της στη Χαβάη και η ιστορία της θεάς των ηφαιστείων Pele. Οι κριτικοί διχάστηκαν, με τους μισούς να εξυμνούν τη μοναδικότητα του δίσκου και τους άλλους μισούς να το χαρακτηρίζουν δυσκολονόητο και παράλληλα η συγκεκριμένη δουλειά μάλλον δεν απευθυνόταν σε mainstream ακροατήρια. Παρόλα τα παραπάνω, το "Boys For Pele" ήταν το πιο εμπορικό CD της Tori (ζντόινγκ!), πούλησε πάνω από 1 εκατομμύριο κομμάτια στις ΗΠΑ και έφτασε στο Νο 2 τόσο εκεί όσο και στη Γηραιά Αλβιώνα. Άγνωσται αι βουλαί των μουσικόφιλων...

Click on the album cover to download.

Track List:

1. Beauty Queen / Horses
2. Blood Roses
3. Father Lucifer
4. Professional Widow
5. Mr. Zebra
6. Marianne
7. Caught A Lite Sneeze
8. Muhammad My Friend
9. Hey Jupiter
10. Way Down
11. Little Amsterdam
12. Talula
13. Not The Red Baron
14. Agent Orange
15. Doughnut Song
16. In The Springtime Of His Voodoo
17. Putting The Damage On
18. Twinkle

Για ακόμα μια φορά το δημιούργημά μου κοσμεί το ανεπίσημο b-sides album του "Boys For Pele".

Click on the album cover to download.

Track List:

1. This Old Man
2. Hungarian Wedding Song
3. Toodles Mr. Jim
4. London Girls
5. That's What I Like Mick (The Sandwich Song)
6. Samurai
7. Talula (The Tornado Mix)
8. Talula (BT's Synethasia Mix)
9. Amazing Grace / Til The Chicken
10. Frog On My Toe
11. Sister Named Desire
12. Alamo
13. Hey Jupiter (The Dakota Version)
14. Sugar (Live)
15. Honey (Live)

Το 1996 κατά τη διάρκεια της περιοδείας για την προώθηση του "Boys For Pele" η Amos ανακάλυψε πως ήταν έγκυος. Η χαρά της κράτησε μέχρι τα Χριστούγεννα του ίδιου έτος οπότε και απέβαλλε. Αποσύρθηκε στο σπίτι της στη Φλόριντα και άρχισε να γράφει καινούρια τραγούδια. Το 1997 επιστρέφει στην Αγγλία και αρχίζει την ηχογράφηση του "From The Choirgirl Hotel". Μετά από τρία μάλλον ακουστικά άλμπουμ και μετά την μεγάλη επιτυχία του remix του Armand Van Helden για το "Professional Widow", η Tori στρέφεται στην jazz και την ηλεκτρονική μουσική. Το 1998 κυκλοφορεί ο δίσκος και φτάνει στα #6 και #5 σε Αγγλία και Αμερική αντίστοιχα. Από τα τραγούδια που περιλαμβάνονται, τα "Playboy Mommy" και "Spark" αναφέρονται στο δυσάρεστο γεγονός της αποβολής ενώ άλλα singles ήταν τα "Raspberry Girl" και "Jackie's Strength". H Tori έχει ξεχωρίσει τον συγκεκριμένο δίσκο ως τον αγαπημένο της.

Click on the album cover to download.

Track List:

1. Spark
2. Cruel
3. Black-Dove (January)
4. Raspberry Swirl
5. Jackie's Strength
6. i i e e e
7. Liquid Diamonds
8. She's Your Cocaine
9. Northern Lad
10. Hotel
11. Playboy Mommy
12. Pandora's Aquarium

Η επόμενη δουλειά της Amos είναι ένα διπλό CD που περιέχει ζωντανές ηχογραφήσεις και b-sides. Το "To Venus And Back" κυκλοφόρησε το Σεπτέμβριο του 1999, χαρακτηρίζεται από ηλεκτρονικούς και dance ήχους ενώ δεν είναι τόσο έντονη η παρουσία του πιάνου. Έβγαλε 4 singles και, όντας διπλό άρα και πιο ακριβό, πούλησε λιγότερο από τα προηγούμενα σκαρφαλώνοντας στην 22η και 12η θέση Αγγλίας και Αμερικής (τι καφρίλες!).


Track List CD#1:

1. Bliss
2. Juarez
3. Concertina
4. Glory Of The 80's
5. Lust
6. Suede
7. Josephine
8. Riot Poof
9. Datura
10. Spring Haze
11. 1000 Oceans

Download CD#1 HERE

Track List CD#2:

1. Precious Things
2. Cruel
3. Cornflake Girl
4. Bells For Her
5. Girl
6. Cooling
7. Mr. Zebra
8. Cloud On My Tongue
9. Sugar
10. Little Earthquakes
11. Space Dog
12. Waitress
13. Purple People

Download CD#2 Part 1 HERE | Download CD#2 Part 2 HERE

Το 2000 έχεται και το μιλλένιο μας χτυπά την πόρτα. Η Tori μετά από 3 συνολικά αποβολές φέρνει στο φως την κόρη της Natashya. Την ίδια χρονιά έχει την ιδέα να κάνει ένα CD αποκλειστικά με covers άλλων τραγουδιών που έχουν γράψει άνδρες και αναφέρονται σε γυναίκες. Τυχαία της ήρθε αυτό; Όοοοοχι. Θυμάστε που όταν ήταν νέα και απερίσκεπτη πήγε και μου υπέγραψε με την Atlantic συμβόλαιο για 6 άλμπουμ συν ένα Greatest Hits; Ε με αυτό το δίσκο θα αντεπεξέρχονταν στις υποχρεώσεις της και θα ήταν ελεύθερη να την κάνει με ελαφρά. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι το "Strange Little Girls" είναι προχειροφτιαγμένο. Με επανεκτελέσεις τραγουδιών των Beatles, του Neil Young, των Velvet Underground, του Elvis Costello, των Depeche Mode, των Stranglers, ακόμα και του Eminem το άλμπουμ είχε εμπορική επιτυχία και στις δύο όχθες (UK #16 και US #4) και οι κριτικές εγκωμίασαν τις ευφυείς ενορχηστρώσεις.

Click on the album cover to download.

Track List:

1. New Age
2. 97' Bonnie & Clyde
3. Strange Little Girl
4. Enjoy The Silence
5. Rattlesnakes
6. I'm Not In Love
7. Time
8. Heart Of Gold
9. I Don't Like Mondays
10. Raining Blood
11. Happiness Is A Warm Gun
12. Real Men

Το 2002 η Tori είναι πλέον ελεύθερη και αποφασίζει να υπογράψει με το μουσικό κολοσσό Sony/Epic. Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας ήταν το "Scarlet's Walk" το οποίο είναι ένα μουσικό μυθιστόρημα. Μέσα από 18 τραγούδια αφηγείται την ιστορία της Scarlet, του alter ego της Tori, και καταπιάνεται με θέματα όπως η αμερικανική ιστορία, οι Αμερικάνοι εν γένει, η πορνογραφία, ο μαζοχισμός, η ομοφοβία και η μισογυνία. Το ξέρω ότι έτσι όπως το διαβάζεις σου φαίνεται εκπληκτικό και απίστευτα πρωτότυπο και την ίδια αντίδραση είχαν και οι κριτικοί. Το "Scarlet's Walk" χαρακτηρίστηκε αριστούργημα, λατρεύτηκε από τους fan και αποτέλεσε μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες της Tori. Πρώτα έφτασε στην 26η (UK) και 7η (US) θέση και μετά το repackaging του CD μαζί με ένα DVD και με τον τίτλο "Welcome To Sunny Florida" εκτοξεύτηκε στην 1η και 2η θέση αντίστοιχα.


Track List:

1. Amber Waves
2. A Sorta Fairytale
3. Wednesday
4. Strange
5. Carbon
6. Crazy
7. Wampum Prayer
8. Don't Make Me Come To Vegas
9. Sweet Sangria
10. Your Cloud
11. Pancake
12. I Can't See New York
13. Mrs. Jesus
14. Taxi Ride
15. Another Girl's Paradise
16. Scarlet's Walk
17. Virginia
18. Gold Dust

Download Part One HERE | Download Part Two HERE

Η Tori όμως δεν είχε ξεκαθαρίσει ακόμα με την Atlantic αφού της χρωστούσε το Greatest Hits. Από το να τους αφήσει μόνους τους να χώσουν εκεί 10 - 15 κομμάτια και να φτιάξουν ένα CD, αποφάσισε να συνδράμει κι αυτή στη δημιουργία του δίσκου. Έτσι η τραγουδίστρια προσπέρασε επιδεικτικά κάποια από τα μεγαλύτερα hits της όπως το "Pretty Good Year" και το "Hey Jupiter" για να συμπεριλάβει άλλα λιγότερο γνωστά αλλά που θεώρησε ότι φανερώνουν καλύτερα τη μουσική της πορεία. Η Tori ηχογράφησε εκ νέου κάποια κομμάτια και το Νοέμβριο του 2003 το "Tales Of A Librarian" ήταν έτοιμο. Αν και υπήρξε το λιγότερο εμπορικό άλμπουμ της, με το πέρασμα των χρόνων κατάφερε να καλύψει το κενό, πράγμα πολύ φυσικό για ένα Greatest Hits CD. Έχοντας συγκεντρωμένα τα καλύτερα της Amos και με την ιδιαίτερη φροντίδα της ίδιας της καλλιτέχνιδος, οι κριτικοί το λάτρεψαν μέχρι αηδίας.


Track List:

1. Precious Things
2. Angels
3. Silent All These Years
4. Cornflake Girl
5. Mary
6. God
7. Winter
8. Spark
9. Way Down
10. Professional Widow
11. Mr. Zebra
12. Crucify
13. Me And A Gun
14. Bliss
15. Playboy Mommy
16. Baker Baker
17. Tear In Your Hand
18. Sweet Dreams
19. Jackie's Strength
20. Snow Cherries From France

Download Part One HERE | Download Part Two HERE

Τον επόμενο χρόνο, ενώ εμείς γιορτάζαμε Euro και Ολυμπιακούς, η Tori ηχογραφούσε το "The Beekeeper" που προφανώς αναφέρεται στη μελισσοκομία, μια τέχνη που αποτελεί "πηγή έμπνευσης και δύναμης για τις γυναίκες" σύμφωνα με την άποψη της αλαφροΐσκιωτης ερμηνεύτριας. Οι fans και οι κριτικοί αντιμετώπισαν μουδιασμένα τη νέα σύλληψη της Amos παρόλα αυτά το άλμπουμ πήγε εξαίσια κατακτώντας την 5η θέση στην Αμερική και την 24η στην Αγγλία και για πρώτη φορά την 8η στη Γερμανία. Το CD πραγματεύεται θέματα όπως ο θάνατος, η ενηλικίωση, οι ερωτικές συγκρούσεις και ο μυστικισμός.

Click on the album cover to download.

Track List:

1. Parasol
2. Sweet The Sting
3. The Power of Orange Knickers (Feat. Damien Rice)
4. Jamaica Inn
5. Barons Of Suburbia
6. Sleeps With Butterflies
7. General Joy
8. Mother Revolution
9. Ribbons Undone
10. Cars And Guitars
11. Witness
12. Original Sinsuality
13. Ireland
14. The Beekeeper
15. Martha's Foolish Ginger
16. Hoochie Woman
17. Goodbye Pisces
18. Marys Of The Sea
19. Toast

Και φτάνουμε αισίως στο 2007 και στην πιο πρόσφατη δισκογραφική δουλειά της Tori, την επονομαζόμενη "American Doll Posse" που σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την τραγουδίστρια. Στο άλμπουμ πρωταγωνιστούν 5 alter egos της Tori, η Santa, η Clyde, η Pip, η Isabel, και η ίδια η Tori. Μπορείτε να γνωριστείτε καλύτερα με τις κοπελιές και να διαβάσετε το blog της καθεμίας στην επίσημη ιστοσελίδα της Tori. Το "American Doll Posse" ξεκίνησε από την 5η θέση του Αμερικάνικου chart και ακόμα έχει πολλά να δώσει. Έχει ήδη ξεχωρίσει το "Big Wheel" ενώ για επόμενο single πάει το "Bouncing Off Clouds". Στα πλαίσια του American Doll Posse World Tour η Tori θα μας επισκεφθεί σε λίγες μέρες.


Track List:

1. Yo George
2. Big Wheel
3. Bouncing Off Clouds
4. Teenage Hustling
5. Digital Ghost
6. You Can Bring Your Dog
7. Mr. Bad Man
8. Fat Slut
9. Girl Disappearing
10. Secret Spell
11. Devils And Gods
12. Body And Soul
13. Father's Son
14. Programmable Soda
15. Code Red
16. Roosterspur Bridge
17. Beauty Of Speed
18. Almost Rosey
19. Velvet Revolution
20. Dark Side Of The Sun
21. Posse Bonus
22. Smokey Joe
23. Dragon

Download Part One HERE | Download Part Two HERE
[The password for "American Doll Posse" is "neverland".]

Ουφ! Exhausting... :)

34 comments:

relative_stranger said...

Δεν την έχω ακούσει και πολύ αλλά πρόσφατα άκουσα στον captain jack το Bouncing Off Clouds από το τελευταίο cd και πολύ μου άρεσε!

orestis said...

Ρε νέβερ τι ποστ ατελείωτο ήταν αυτό;

Δεν το διάβασα όλο.

Αύριο το υπόλοιπο.

Α, πέρνα από το μαγαζί, κερνάμε μυστήριο σήμερα.

Mithra Radiant said...

Αυτό θα πει ΠΟ(Y)ΣΤΑΡΑ

LOL

Neverlandean said...

@Relative
Κι εμένα άλλοι με ώθησαν να ασχοληθώ μαζί της (:*) αλλά τελικά άξιζε τον κόπο και με το παραπάνω.

@Orestis
Αύριο, τώρα ύπνο... :)

@Mithra
Τι LOL ρε; :PPPPPP

ethanandthecity said...

καταρχάς μπράβο για το εξαιρετικό σεντόνι που έγραψες!
να πω ότι το crucify είναι ένα απο τα δέκα πιο αγαπημένα μου όλων των εποχών

Apsoy said...

Είσαι Θεός, ήλιος καλοκαιρινός, κ.ο.κ
:))))))))

Στα τέτοια μου, εγώ θα το θεωρήσω ως ποστ αφιέρωμα και θα το πάρω πολύ προσωπικά και τέλλλλλλλλος!
:)

Α, ρε νεβεράκο! :********

Dark Tyler said...

To "Crucify" είναι κι εμένα ένα από τα δέκα ή είκοσι αγαπημένα μου τραγούδια έβερ. Γενικά το πρώτο της άλμπουμ δεν υπάρχει!

Τι άλλο δεν υπάρχει? Τα βίντεό της. Απίστευτα, απίστευτα, απίστευτα! Την είδα στο Βέλγιο τη θεά, και την Τετάρτη θα είμαι εκεί πάλι στο κάγκελο (με το μπλουζάκι του Βελγίου, γιατί είμεθα και φιγουρατζήδες!) να την χαζεύω και πάλι.

Mithra Radiant said...

ρε μαλάκα ακόμα κατεβάζω!

:x

Mithra Radiant said...

αμήν τα κατέβασα ΟΛΑ.

ΠΑΡΕ κ αυτό τώρα

http://mithrad.blogspot.com/2007/07/mister-f-mithra-radiant.html

Mithra Radiant said...

Το προηγούμενο ήταν διαφήμιση

χεχε

και κοίτα να παρευρίσκεσαι να δεις κ τον φιλαράκο σου.
και τον χνουδωτό φιλαράκο σου επίσης ;-)

Neverlandean said...

@Εthan
Gracias, τα σεντόνια είναι η ειδικότης μου.

@Apsoy
Εννοείται ότι είναι ποστ αφιέρωμα και να το πάρεις εντελώς προσωπικά! ;)
Χρειάζεται να το πω;

@Dark Tyler
Ζηλεύωωωωωωωωωω! Σνιφ ,κλαψ.

@Mithra
ΟΛΑ; Ας κατέβαζες το Tales of a Librarian που είναι το greatest hits και αν σου άρεσε να κατέβαζες σιγά σιγά και τα άλλα.

Για το άλλο θέμα θα σας κανονίσω αλλού...

oni said...

OK nai den thn exw akousei pio prin alla to Father's Son apo to latest album ths einai apisteyto. Prepei na brw xrono na akousw ki alla songs ths...

Mithra Radiant said...

@ΟΛΑ; Ας κατέβαζες το Tales of a Librarian που είναι το greatest hits και αν σου άρεσε να κατέβαζες σιγά σιγά και τα άλλα.

ναι όλα.αμήν πάντως!

δεν ήξερα ποιο ήταν η συλλογή και λέω ας τα κατεβάσω όλα.
Πιστεύω θα είμαι από τους λίγους αν όχι ο μόνος που σου έκανε τέτοια τιμή :PPPPP

Apsoy said...

Νεβεράκο? Ξεκίνα εκτάκτως αφιέρωμα στους MIKRO (τους οποίους επίσης εκτιμώ ιδιαιτέρως) αφού λόγω απροόπτου*, οι Rasmus δε θα παίξουν στο Fly Beyond Festival...και θα τους αντικαταστήσουν τελευταία στιγμή οι Mikro...

απρόοπτο*: γέννησε πρόωρα η γυναίκα ενός απ' τα μέλη... Και έφυγαν άρων άρων για το πατρίντα...

Τι εννοείς που το ξέρω?
Έχω τα κοννέ μου κι εγώ...
;)
(είμαι δικτυωμένος σου λένεεεεε):Ρ
Δε με πιστεύεις?
Περίμενε και θα δεις ;)

:****

Neverlandean said...

@ Oni
Ε ξεκίνα λοιπόν! Διάλεξε και πάρε!

@ Mithra
Γιατί δεν ήξερες ποια είναι η συλλογή αφού το ξεκαθαρίζω στην παράγραφο πάνω από το Tales of a librarian. Να υποψιαστώ ότι δε διάβασες καν το ποστ; :PPPPPPPPPP

@ Apsoy
Αλήθεια;;; Πωωω και οι Μίκρο μου αρέσουν πολύ. Εννοείται περισσότερο απ' τους Rasmus. Τέσπα, η Avril είναι το μεγάλο όνομα, όλοι γι' αυτήν πάνε σήμερα. OMG! Σήμερα είναι...

orestis said...

Μικρέ ρουφιάνε....

θα αποθάνεις!!!!!!!!

Neverlandean said...

Σκότωσέ με λοιπόν!! :P

Dark Tyler said...

Πού λεμε για το Fly BEEyond, όπου βρούμε? ΟΚ, here goes:

H Avril είναι το συναυλιακό αντίστοιχο της πρωινής ζώνης του Σαββάτου στο Star, και πολύ καλά κάνει! Γούσταρα τη φάση να βλέπω γύρω μου πιτσιρικαρία (κυρίως κοριτσάκια, αλλά ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ δεν είναι αυτό το point μου!) σε αυτό που τόσο εμφανώς ήταν για τα περισσότερα από αυτά η πρώτη τους συναυλία. Υπήρχε κάτι τόσο πηγαίο και χαρούμενο στην ατμόσφαιρα, που ακόμα και τις στιγμές που έκανε τρελή κοιλιά το set (γιατί, ας σοβαρευτούμε, πάνω από 4-5 τραγούδια δεν έχει!) εμείς δε βαρεθήκαμε, παρά σχολιάζαμε το περιβάλλον.

Και, ΟΚ, όταν έκλεισε με το "Complicated" θυμήθηκα οτι κάποτε πραγματικά την είχα καταβρεί με δαύτην, πολύ πριν γίνει ένα ακόμα μουσικό υποχείριο του Σουηδικού Εργοστασίου Luke & Max. Χαλάλι το 20ρικο που έσκασα για αυτήν!

Να δώσω και τα σέβη μου στις ορθές μανάδων, θείων, μπαμπάδων, ξαδέρων, που έκαναν το καλό και συνόδευσαν (μετά αντιτίμου φυσικά) το 15χρονο κοριτσάκι της αντίστοιχης οικογένειας για να απολαύσει κάτι που ειλικρινά πιστεύω πως θα το θυμάται για καιρό.

ΟΚ λοιπόν, για ζεσταματάκι στο φεστιβάλ (κι αν σκεφτείς πως δεν ήταν δα και όνομα που περίμενα να το δω, περισσότερο σκόνταψα επάνω) μια χαρούλα ξεκινήσαμε. Fun fun fun!

Neverlandean said...

Τι γαμάτα ρε συ Tyler! Φαντάζομαι χαρά τα κοριτσάκια με το "Girlfriend". Μιας και το άρχισες, θέλω ραπόρτο για το τι συμβαίνει κάθε μέρα ΟΚ; Αύριο να μου πεις πως πήγε η Tori. Καλά η τρίτη μέρα θα είναι όλα τα λεφτά πιστεύω γιατί η Pink μαζεύει μεγαλύτερο κόσμο από την Avril (ή όχι;). Τελικά οι Rasmus ήταν; Η Avril πώς ήταν; Χαιρέτησε ή έβρισε; LOL Είναι τόσο άφωνη όσο λένε; ΛΕΓΕ! :)

orestis said...

Ρε συ τι σημαίνει η φάτσα;

Δεν το πιάνω.

Έλα πες.

Και σκοτώνω όποιο θέλεις.

Έλααααα.

Dark Tyler said...

E, οτι ήταν ψιλο-άφωνη, ήταν. Αλλά εντάξει, δε μου φάνηκε όσο ψεύτικη φοβόμουν οτι θα είναι, οπότε συγχωρούμε πράγματα. Δηλαδή δεν βγήκε "αγριεμένη" και όλο αυτό το faux τσαμπουκάλεμα. Ήταν απλά ένα κοριτσάκι που τραγούδαγε σε άλλα κοριτσάκια και όλοι πέρναγαν καλά. (LOL)

E, τόνιζε το εκάστοτε "motherfucker" των στίχων, αλλά κι αυτό εντάσσεται στα πλαίσια της εφηβικής χαζοχαράς! Χεχε

Οι Rasmus, όχι. Αντ'αυτών, οι Μίκρο. Ντάξ'.

SugarProof said...

Congrats!!
Καταπληκτικό post!
Ελπίζω μόνο, να μην εμφανιστεί για μισή ώρα απόψε..
Και τί να πεις..
Μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να καλεστεί, για να κάνει support στους Air, που κάνουν support στους James!

Neverlandean said...

@Dark Tyler
Αχ η γλυκούλα μου, ξενέρωσε που δεν πήγα...
Yeah, she's the motherfucking princess!

@Sugarproof
Δεν είναι εξωφρενικό; Απορώ πώς θα τους χωρέσουνε όλους σε μια μέρα! Έπρεπε να είναι 4 μέρες το φεστιβάλ να πάρει μια η Tori μόνη της. Ή να έφερναν και κανέναν άλλο να εμφανιστεί μαζί της, Sophie Ellis-Bextor νομίζω πρόσταζε ο λαός της Neverland! :)

Dark Tyler said...

Θα τα πούμε σε κάποια φάση και για James που δεν πρόλαβα να σχολιάσω αλλά ήταν υπέροχοι με 20,000 κόσμο να τους αποθεώνει από κάτω, αλλά αυτή τη στιγμή θέλω δυστυχώς να αναφερθώ στο γεγονός που φοβάμαι οτι σκότωσε οριστικά κάθε μελλοντική παρόμοια προσπάθεια για τα ελληνικά συναυλιακά δρώμενα.

Οι Sugababes βγήκαν στη σκηνή με μιάμιση ώρα καθυστέρηση (προφανώς κατόπιν πολλών backstage παζαριών) μόνο με τη Heidi και την Keisha και έπαιξαν 5 τραγούδια (δεν το λέω σχηματικά αυτό, έπαιξαν ΠΕΝΤΕ τραγούδια) και δυο λεπτά μετά την αποχώρησή τους, κι ενώ το κοινό ακόμα προσπαθούσε να καταλάβει τι το χτύπησε, από τα μεγάφωνα ανακοινώθηκε οτι η Pink δε θα εμφανιστεί καν.

Επισήμως, η Pink και η Amelle είχαν προβλήματα υγείας και ήταν στα ξενοδοχεία τους στην Αθήνα. Στην πραγματικότητα, ήταν και οι δύο στα παρασκήνια και στη θέα του άδειου χώρου πολύ απλά μας χαιρέτησαν αντίο.

Τα λεφτά, λέει, μας επιστρέφονται αύριο. Και από του χρόνου ψάχνουμε τα ποπ φεστιβάλ του εξωτερικού. (από εκείνα που ΔΕΝ βάζουν την Tori Amos τρίτο όνομα, και που δε μαζεύουν τρεις ανθρώπους και δυο αδέσποτα σκυλιά για δύο από τα μεγαλύτερα ονόματα της σημερινής ποπ.) Δεν "αθωώνω" του καλλιτέχνες, απλά αυτή είναι άλλη ιστορία. Αυτό που με καίει εμένα είναι οτι αποδείχτηκε αμετάκλητα πως ποπ μουσική στην Ελλάδα δεν πρόκειται να ξαναδούμε που να κοπανιόμαστε. Scoprions και πάλι Scorpions χρυσό μου...

Neverlandean said...

!!!!!!!!!!!!
OH
MY
GOD!!!!
ΑΛΗΘΕΙΑ;;;;;;;

Καλά συγγνώμη πόσο κόσμο είχε; Ήταν τόσο απελπιστικά λίγοι; Καλά, δεν πρόκειται να ξανάρθει κανένας ποτέ. Αν ήταν καμιά συναυλία της Πέγκυς ή της Κοκκίνου θα ήταν φουλ. Ακόμα και να μην γίνονταν όλα αυτά και η βραδιά να έβαινε καλώς, πάλι η εντύπωση που θα σχημάτιζαν οι καλλιτέχνες θα ήταν η χείριστη. Όπως και να 'χει που λες κι εσύ τίποτα παραπάνω από Scorpions δεν πρόκειται να δούμε σ' αυτή τη χώρα. Οι λάτρεις της ποπ θα αρκεστούμε να ανεβάζουμε cd στα μπλογκ μας. Θα μου πεις, τι μιλάω κι εγώ; Ας σηκωνόμουν να πάω. Απλά τώρα σκέφτομαι το βρίσιμο που θα φάνε οι Pink και οι Sugababes. Δεν είναι ότι της "αθωώνω" όπως λες, εφόσον συμφωνείς κυρία μου πρέπει να εμφανιστείς ό,τι και να γίνει, αλλά από την άλλη αν είσαι καλλιτέχνης παγκοσμίου εμβέλειας και βλέπεις 500 άτομα από κάτω σκέφτεσαι ότι μάλλον δεν έχεις φαν και δεν αξίζει τον κόπο. Τέσπα, ελπίζω να επιστρέψουν τα λεφτά τουλάχιστον.

That sucked... big time...

orestis said...

Έλα ρε.

Έγιναν τέτοια πράγματα;

Τι να πεις;

Ελλάδίτσα αγάπη μου.

προκοπή μηδέν.

Τέσπα.

Τουλάχιστον να έχουμε λεφτά και διάθεση και να πηγαίνουμε έξω να τους βλέπουμε.

Dark Tyler said...

Δεν είδα κάπου αριθμό, ακόμα, αλλά γύρω στο δυομισάρικο μου φάνηκαν. Αλλά το λέω με επιφύλαξη, καθώς από μπροστά είναι πάντα δύσκολο να έχεις αίσθηση του κόσμου πιο πίσω.

Apsoy said...

Σοβαρά μιλάμε?
Ακυρώθηκαν οι Rasmus. Δεν εμφανίστηκε η Pink. Το χέσανε οι Sugarbabes...

(και πάλι φακφακφακ, γιατί εγώ θα πήγαινα βασικά Τετάρτη με Τόρι/που απ ότι κατάλαβα όλα κύλησαν ομαλά...)

Έτσι ρε η Πίνκ? Καλά... θα μπορούσε να βγει να τραγουδήσει πάντως...
Εδώ η Ayo στο Λυκαβηττό, βγήκε και τραγούδησε σε άδειες κερκίδες/μόνο για τον όρθιο κόσμο...
(πίκρα?)
Τουλάχιστον βγήκε και τραγούδησε!
(Όχι πως θα ξανάρθει ποτέ... λέμε τώρα)
και ΟΧΙ δε συγκρίνω την Πινκ με την Ayo :Ρ . Απλά το ανέφερα...

Κοίτα να δεις!
... (καλημέρα :*)

Neverlandean said...

Πήγες Ayo τουλάχιστον;

american doll pose said...

αχ δεν ηταν ΤΕΛΕΙΑ η Tori στο fly beeyond??

Neverlandean said...

Δεν πήγα αλλά απ' ό,τι διάβασα την έβαλαν να τραγουδήσει μέσα στη ντάλα και έχασε γενικά η performance. Χάλια η σειρά της δεύτερης μέρας, χάλια.

Κώστας said...

Εγώ πρώτα την άκουσα live και τώρα την κατεβάζω!

Από κάτι τέτοια καταλαβαίνεις πόσο ανάποδος άνθρωπος είμαι!

Πράγματι, η πρώτη μέρα και κυρίως η τρίτη ήταν προβληματικές.

Όσο για την υπερσυγκέντρωση ονομάτων τη δεύτερη μέρα, πιστεύετε ότι αν τους βάζαν χωριστά (πχ tori amos μία μέρα και air - james μια άλλη) θα μαζευόταν ικανοποιητικός κόσμος;

Ελάχιστοι γνωρίζουν τους Air και η Tori, απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό. Εκείνοι που μάζεψαν κόσμο και κοσμάκη ήταν οι James (ε βέβαια, εδώ μέχρι και ο (μ)πλια(χ)τσικας έχει κάνει remix τραγούδι τους!)

Neverlandean said...

Γιατί, εγώ ήμουν ειδικός στο θέμα Tori νομίζεις; Επί τη ευκαιρία του φεστιβάλ ασχολήθηκα περισσότερο. Αν είναι να αναρωτιόμαστε για το αν θα μαζευτεί κόσμος, να φέρνουμε μόνο μικρά ονόματα για να μην έχουμε πρόβλημα.

LOL για τον (μ)πλια(χ)τσικα.

Sweet Sangria said...

Την αγαπώ την Tori αν και την ανακάλυψα σχετικά πρόσφατα -πριν 2,3 χρόνια (Shame on me :P ). Δυστυχώς δεν την ήξερα όταν είχε έρθει στην Ελλάδα, και τώρα παρακαλάω να ξανάρθει!

Υπέροχο αφιέρωμα, μπράβο!!